Veelgestelde vragen

StuWi 2018 - Bardonecchia

Een van de kernwaarden van StudentenWintersport is het faciliteren van een zo volledig mogelijke wintersportreis voor een zo gunstig mogelijke prijs. Bardonecchoa is een gebied dat alle faciliteiten biedt die we bij StuWi nodig hebben om jou een fantastische week te bezorgen. Het skigebied ligt hoog en daardoor ligt er vrijwel altijd sneeuw. Het skigebied bevat verder voor ieder wat wils. Genoeg kilometers piste, fun parken, makkelijke en moeilijke pistes en heel erg veel freeride pistes voor de poederbazen onder ons! Daarnaast zijn er goede faciliteiten voor het organiseren van kekke feestjes.

Wij snappen dat studenten door alle feestjes en het genieten vaak krap bij kas zitten. Daarom proberen wij elk jaar een zo goedkoop mogelijke reis aan te bieden. Dit jaar start de prijs van de reis bij €345,- voor de very early bird tickets. Naar mate je later in zult schrijven zal de prijs langzaam stijgen naar een maximum van €375,-. In deze prijs zit niet alleen het vervoer, verblijf en de skipas inbegrepen. Wij zorgen daarnaast ook voor de nieuwste après ski beats, vuige fuifen waar je ongegeneerd los kan gaan, onvergetelijke momenten tijdens onze niet te missen activiteiten en een gratis StuWi-trui en goodie bag om jullie elk jaar het ultieme StuWi-gevoel te laten beleven! Check de pakket pagina voor een compleet overzicht.

StuWi 2018 vindt plaats van 27 januari  t/m 04 februari 2018. De deelnemers die met de bus mee gaan zullen op 27 januari aan het eind van de middag of begin van de avond vertrekken richting Bardonecchia. Op zondag 04 februari arriveren we weer in Nederland. 

Naast natuurlijk het wintersporten zelf geven wij jullie de nieuwste après-ski beats, vuige fuifen waar je ongeneerd los kan gaan en onvergetelijke momenten tijdens onze niet te missen activiteiten, zoals bijvoorbeeld het woksleeën. Ook kun je lekker meelallen tijdens de biercantus of je met een team inschrijven voor de bierestafette. Wederom zullen ook de Nederlandse Ski- en Snowboard Kampioenschappen (NSK) plaats vinden tijdens StuWi. Heel gaaf om deelnemers van de piste te zien gaan, maar nog veel gaver om er zelf aan mee te doen! Kortom, genoeg te beleven!

Vervoer en accommodatie

Ja, er zijn in Bardonecchia supermarkten aanwezig. Hier kun je je dagelijkse boodschappen halen.  Houdt er wel rekening mee dat de supermarkten in de Alpen over het algemeen wat duurder zijn dan in Nederland. Je kunt er daarom ook voor kiezen om via StuWi maaltijdpakketten te bestellen. Deze pakketten bevatten ontbijt (excl. brood) en diner voor 6 dagen1 en kosten slechts 49 euro.

1. Berekend op basis van een gemiddelde eter.

Vanaf 20 personen vertrekt er een bus uit jouw stad. Normaal gesproken kun je ervan uitgaan dat je kunt vertrekken vanuit één van de volgende steden: Amsterdam, Breda, Den Haag/Leiden/Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Utrecht en Wageningen. Mochten er in jouw stad niet genoeg inschrijvingen zijn om er een speciale stop voor te maken dan kun je op stappen in de meest dichtbijzijnste stad.

We reizen naar Italie in bussen die gefaciliteerd worden door Skifest. Alle bussen zijn royal class touringcars met zowel genoeg beenruimte als genoeg bagageruimte. Je kan hierbij zelf aangeven in welke stad je wilt opstappen. De vertrektijden verschillen per stad. Hier zal je in de week voor vertrek per mail informatie over krijgen. Als je liever met eigen vervoer gaat dan kan dit ook!

Er is een pinautomaat aanwezig in Bardonecchia. Deze zit echter niet direct in het wintersportdorp maar op 10/15 minuten loopafstand in de stad. Tip: Zorg er voor dat je voldoende contant geld op zak hebt bij aankomst om een run op de pinautomaten te voorkomen. In veel skigebieden is de inhoud van zo'n automaat niet oneindig, dus zorg dat je in Nederland alvast wat geld hebt gepind! Daarnaast kan het zijn dat je bank kosten rekent voor het pinnen in het buitenland.

Over StuWi

De vorige edities van StudentenWintersport vonden altijd plaats in Frankrijk. Voor meer informatie over de voorgaande reizen kun je een kijkje nemen op onze 'Historie' pagina!

In 2002 is de eerste StudentenWintersport georganiseerd. Dit was enkel met studenten uit Eindhoven, maar de jaren daarna is een samenwerking opgestart tussen andere steden. In 2003 vond de eerste officiële StudentenWintersportreis plaats, in dit jaar is ook de stichting StudentenWintersport opgericht.

StudentenWintersport is het grootste wintersport evenementen voor studenten in Nederland. Wintersporten tot de max, biertjes drinken tijdens de après-ski en feesten tot in de late uurtjes? Dan is StuWi dé wintersportreis die je niet mag missen! Jaarlijks reizen er honderden studenten af naar een steeds wisselend wintersportgebied om daar een week lang de boel eens flink op zijn kop te zetten. Naast alle gezelligheid hebben we ook serieuze wedstrijden. Voor ieder wat wils. De reis wordt volledig georganiseerd door studenten en de slogan luidt dan ook; ‘wintersport voor studenten, door studenten’.

De reis wordt geheel door studenten georganiseerd. Elke jaar zijn er ongeveer 20 enthousiaste organisatieleden maandenlang bezig om voor jullie een te gekke week neer te zetten! Dit jaar wordt StudentenWintersport georganiseerd met onze partners Skifest en Ripstar. Benieuwd naar gezichten? Neem een kijkje op de 'Organisatie' pagina.

Inschrijvingen en betalingen

Inschrijven voor StuWi gaat heel gemakkelijk: klik op het houten bordje met ‘schrijf je nu in’ boven aan de pagina. Je komt dan automatisch in het inschrijfsysteem terecht. Na het doorlopen van het inschrijfsysteem krijg je een bevestigingsmail en is je inschrijving rond!

De inschrijvingen zijn open van 24 oktober tot en met 31 oktober 2017. Als het maximale aantal deelnemers zich al die tijd heeft ingeschreven, zal het inschrijfsysteem eerder sluiten. Dus zorg dat je er op tijd bij bent!

Het is mogelijk om ergens anders op te stappen dan de stad die je in het inschrijfsysteem hebt opgegeven. Geef deze wijziging echter wel op tijd door, want last-minute veranderingen kunnen niet altijd doorgevoerd worden en kosten bovendien geld! Mocht je dit willen neem dan contact op via inschrijvingen [at] studentenwintersport [dot] nl

Ja, natuurlijk kan je ook mee als je geen groep hebt om mee te gaan! Er zijn genoeg studenten die zich individueel inschrijven en ook een top week beleven met StudentenWintersport. We delen je in in een appartement met leuke andere studenten, die ook zonder groep mee gaan. StuWi is de perfecte manier om nieuwe mensen te leren kennen!

Ja! In het inschrijfsysteem kun je kiezen of je je samen met een groep of alleen inschrijft. Als je voor deze eerste optie kiest, kun je zelf een groepsnaam bedenken en kunnen al je vrienden zich individueel onder die groepsnaam inschrijven voor StuWi. Er wordt dan gezorgd dat jullie bij elkaar in een van de appartementencomplexen geplaatst worden.

StudentenWintersport is een reis voor en door studenten. Het is natuurlijk vervelend als jouw studerende groep vrienden wel mee kan, maar jij niet. Daarom hebben we de regels een klein beetje aangepast. Niet-studenten jonger dan 25 jaar mogen voor het studententarief mee op StuWi. Ben je 25 jaar of ouder én studeer je niet meer? Dan betaal je 75 euro extra. Ben je geen student meer, maar wel afgelopen jaar afgestudeerd of nog jonger dan 25 jaar? Dan mag je van ons toch nog voor het studententarief mee op StuWi!

Materialen en lessen

Jazeker! Kijk bij het kopje 'Lessen' op de website om te zien voor welke niveau’s je jezelf kunt inschrijven.

Omdat de lessen worden verzorgd door de Nederlandse organisatie Ripstar, spreken de leraren over het algemeen gewoon Nederlands. Mocht de aanvraag voor lessen zo groot zijn dat er een tekort aan leraren is dan wordt er wel nog een plaatselijke skischool in Italie ingehuurd. Als dat zo is betekent dat dat je moet rekenen op een half Engels sprekende Italiaan.

Ja! In het inschrijfsysteem kun je aangeven dat je ski- of snowboardlessen wilt volgen tijdens StuWi. De lessen worden gegeven door Nederlandse leraren van Ripstar. In het inschrijfsysteem kun je aangeven op welk niveau je les wilt krijgen.

Een overzicht van de kosten voor het huren van materiaal vind je op de 'Materiaalhuur' pagina.

Ja, in het inschrijfsysteem kun je uit de verschillende opties kiezen. Je kunt ski's en stokken, skischoenen, snowboards, snowboardschoenen en een combinatie kiezen. Ook is het mogelijk om protectiemateriaal te huren bij StuWi. Voor meer informatie over het huren van materiaal, zie de 'materiaalhuur' pagina.