NewsFlash

StuWi brengt de deelnemers op de hoogte door middel van de NewsFlash, de enige echte nieuwsbrief voor én tijdens StuWi. De afgelopen jaren zijn er al vele NewsFlash's verstuurd. Voor degene die graag herinneringen op willen halen houden we hier het NewsFlash archief bij.

2016

2015

StuWi 2015 NewsFlash #6

StuWi 2015 NewsFlash #6

Studentenwintersport nieuwsbrief | Nr 5 | woensdag, 28 januari 2015

Blueprint

Eigenlijk zouden we hier een slap verkooppraatje moeten geven om Blueprint in een positief daglicht te zetten en op te scheppen over hoe goed we wel niet zijn. Dat doen we niet, omdat jullie hier waarschijnlijk niet op zitten te wachten. Wat misschien wel leuk is om te weten, is dat we enorme wintersport fanaten zijn. En niet zo lang geleden zelf ook nog student waren. Uit ervaring weten we dat de studentenwintersport reisjes de meest sicke reisjes zijn! Dus we zeggen jullie een ding: “Rock the shit out of this trip”.  We wensen jullie een geweldige wintersport en als jullie nog vette goggles of brillen nodig hebben, om je ogen goed mee te beschermen of eventueel achter te  ”verbergen” dan weten jullie ons te vinden!

Bustijden

De bustijden zijn helaas nog niet bekend. Wanneer deze bekend zijn wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd naar iedereen via de mail/Facebook/website.

StuWi-trui

Degene die nog geen StuWi-trui hebben ontvangen deze bij het instappen van de bus!

Sneeuwhoogte

Met 110cm sneeuw op de top en 50cm sneeuw in het dal is het goed vertoeven in Tignes.  De pistekwaliteit is goed en zo goed als alle pistes (inclusief de dalafdaling!) zijn geopend.  Wil jij zien hoe het er op dit moment uitziet op de pistes? Bekijk dan hier de webcam http://www.tignes.net/nl/skien-in-tignes/webcams-290.html.

Weerbericht

Het ziet er uit alsof we aardig wat verse poeder krijgen in Tignes! Jammer genoeg laat de zon zich weinig zien volgens dit weerbericht, maar met het weer in de bergen weet je het maar nooit en kan er nog vanalles veranderen. Een ding is zeker, neem in ieder geval een extra thermo mee aangezien de temperaturen ver beneden het vriespunt gaan dalen.

Lunchdeal Le Brasero

Op de aankomst dag kan je bij restaurant Le Brasero een hambuger komen eten waar je een gratis drankje bij krijgt!

Afterparty

Schrijf het alvast in je agenda, op vrijdag 13 maart is de officiële StuWi afterparty. Trek je mooiste neonoutfit aan en kom gezellig om 19.00 een StuWi-steak eten en lever je muntjes in van 22.00 tot 23.00 voor gratis drankjes!

Ripstar

Ripstar is een reisorganisatie met een ijzersterk specialisme in snowboarden, skiën en surfen die zich richt op de sportieve reizigers.
Tijdens de STUWI verzorgen wij de snowboardlessen, de ski- en snowboard clinics en de snowboardverhuur.

De allerlaatste plekken in onze snowboardlessen zijn nog vrij! Wil je leren snowboarden, of je techniek nog verder bijschaven? Boek dan nog op de aankomstdag bij de het info-moment!

Ook bij verschillende clinics gedurende de week zoals de freestyle- of freeride-clinics zijn ook nog plekken vrij. Zorg dat je hier ook snel bij bent, want vol is vol. en boek deze tevens ook bij het info-moment op de aankomstdag!

We zien je in Tignes!

Life is short, ride a board

Team Ripstar

I Love StuWi
StuWi 2015 NewsFlash #5

StuWi 2015 NewsFlash #5

Studentenwintersport nieuwsbrief | Nr 5 | dinsdag, 27 januari 2015

Beste Stuwi - Liefhebbers, over een kleine drie weken is het zover en reizen we met 400 studenten af naar Tignes, waar we de pistes gaan verkennen en het dorp op zijn kop zullen gaan zetten. Maar als eerste is 15 januari de Pre-Party in café Bolle in Tilburg! Voor nog geen tien euro heb je een StuWi-burger en een drankje, stuur even een berichtje naar pr [at] studentenwintersport [dot] nl als jij een speciaal tafeltje wilt hebben met je vrienden. Om 21:30 zal de Pre Party beginnen met een GRATIS FUST, dus zorg dat je niet te laat bent anders is het gratis bier op.

Volgende week vinden ook de info-avonden plaats, hier kun je je StuWi trui ophalen en krijg je te horen hoe de week eruit ziet. Daarnaast krijg je het informatieboekje mee naar huis.

Info avonden

Een echte wintersporter heeft natuurlijk zelf de sneeuwhoogte in de gaten gehouden maar wij zullen deze voor jullie nog even op een rijtje zetten. In het dal ligt 40 cm, boven op de gletsjer is 90 cm sneeuw te vinden. De komende weken is er nog nieuwe verse sneeuw voorspeld

Logo american cupsTijdens de àpres-ski in Tignes is er ook een middag de mogelijkheid om te beerpongen. Deze beerpong wordt medemogelijk gemaakt door American Cups. Wil je ook thuis in Nederland nog kunnen beerpongen, dan is dit ook mogelijk! Kijk maar eens bij American Cups, als je zelf alvast wilt oefenen voor DE StuWi Beerpong of naderhand de après-ski wilt herbeleven.

De officiele Nederlandse Studenten Kampioenschappen Skien & Snowboarden vinden ook dit jaar weer plaats tijdens StuWi. Tijdens deze super gave wedstrijden kun jij laten zien wat je kunt op de onderdelen Slalom, Speed contest, Slopestyle, Big Air en Boarder- of Skier cross. Om het voor iedereen leuk en eerlijk te houden zijn er 2 categorien: beginners en gevorderden. Het excuus "ik ben niet goed genoeg voor wedstrijden" gaat daarom niet op! Naast een toffe dag maak jij als deelnemer ook nog eens kans op vette prijzen! Een surfvakantie van Ripstar, nieuwe goggles of outfit? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Meer info vind je op onze NSK pagina waar je je meteen kunt inschrijven. Tot op de piste!

Skibazaar Intersport Biggelaar Eindhoven

I Love StuWi

2014

StuWi 2015 NewsFlash #4

StuWi 2015 NewsFlash #4

Studentenwintersport nieuwsbrief | Nr 4 | zondag, 28 december 2014

Houd 15 januari alvast vrij in je agenda, want dan is de officiele Studentenwintersport pre-party in café Bolle in Tilburg. Voor het feest van start gaat kun je al gezamelijk in de stemming komen door te genieten van een lekkere stuWi hap en een drankje voor maar €10,-. 

Wil je nog mee, maar was je te laat met boeken? Of waren niet al je vrienden op tijd met boeken? Dan hebben we goed nieuws. De inschrijving is verlengd en je kunt je nog inschrijven tot 12 december 17:00 uur. Zorg dat je de biercantus, themafeesten, prachtige wite pistes en alle andere prachtige activiteiten tijdens StuWi niet mist en ga naar de website om je in te schrijven! Alvast voorpret beleven of kijken wat je te wachten staat? Bekijk dan hier onze teaser

Nog meer goed nieuws! Na hevige sneeuwval op 16 november staat de sneeuwmeter nu al op 70cm op de berg en 10 cm in het dal! Dat betekend dat Tignes, nu gehuld in een heerlijk laagje verse poedersneeuw, klaar is voor de aftrap van het wintersportseizoen. De officiële opening van het skigebied was op 29 november. Wij kunnen bijna niet wachten tot het zover is en we over de pistes van  kunnen suizen!

Nooit meer iemand hoeven vragen om een foto te maken? Of die vervelende arm door het beeld? Laat ons zien dat jij deze selfiestick echt nodig hebt en stuur  ons je meest mislukte selfie vóór 10 december naar pr [at] studentenwintersport [dot] nl en wie weet ben jij op StuWi 2015 de blije eigenaar van deze selfiestick!

Heb jij altijd al eens willen weten hoe snel je van piste af kunt skiën? Of heb altijd al eens een echt slalomparcours willen proberen? Of vind je het leuk om te freestylen en lijkt het je leuk om te laten zien wat jij kan? Wil je je meten met andere studenten uit heel Nederland? Dan hebben wij goed nieuws! Ook dit jaar organiseert StuWi de officiële Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK) skiën en snowboarden. Tijdens StuWi, van 30 januari t/m 8 februari, worden verschillende onderdelen voor zowel beginners als gevorderden georganiseerd. Voor €7,50 per onderdeel doe je al mee! En naast een vette wedstrijd en kans op eeuwige roem, maak je ook nog eens kans op vette prijzen! Niet gewonnen? Niet getreurd! Speciaal voor alle NSK-deelnemers wordt er een exclusief event georganiseerd! 

Opgelet: dit jaar maakt het NSK skiën & snowboarden deel uit van de SUSA cup. Meer info is te vinden op onze webiste en de website van Suza

Wil je meer info of wil je je inschrijven? Surf dan naar http://studentenwintersport.nl
Tot op de piste!
 

Altijd al willen weten hoe het is om damn sexy te zijn in een prachtige jurk? Of juist hoe het is om je een stoere kerel te voelen in pak? Zorg dan dat je bij het eerste themafeest van StuWi aanwezig bent! Hier gooi jij je GENDER IN THE BLENDER en hul jij je één nacht als het andere geslacht. Zorg dat je er bij bent en ontdek the other side of life. 

 

Hoi, mijn naam is Anne en ik ben 21 jaar oud en woon al bijna 2 jaar in een superleuk studentenhuis in Tilburg.

Sporten heb ik altijd leuk gevonden, ik was vaak op het hockeyveld te vinden en elk jaar zeker minimaal 1 keer op wintersport. Stappen en winkelen zijn ook nog hobby’s van mij, maar dat is zoiets wat iedereen eigenlijk wel leuk vind.

Ik ga nu naar mijn derde jaar van de studie psychologie aan de universiteit van Tilburg, maar studie staat momenteel een beetje op een laag pitje dus vooral leuke dingen doen en StuWi organiseren. Dit jaar regel ik de PR voor StuWi 2015 en ik heb er super veel zin in. Het gaat een druk, maar vooral een jaar om niet te vergeten worden. 

Wintersporten zit er al vanaf jong in. Ooit begonnen met skiën, maar als 12-jarige overgestapt op het ‘stoerdere’ snowboarden. Het leukste aan wintersport vind ik de gezelligheid. Ik ga ook altijd met een grote groep op wintersport zoals je kunt zien op de foto. Ook apres-ski is daardoor altijd extra gezellig. Lekker een biertje drinken op de piste na een dag snowboarden is dus nooit verkeerd.

Dit jaar vervul ik de functie van pr-functionaris. Ik hoop dat we met de hele organisatie er een super jaar van gaan maken in Tignes!

 

I Love StuWi
StuWi 2015 NewsFlash #3

StuWi 2015 NewsFlash #3

Studentenwintersport nieuwsbrief | Nr 4 | zondag, 28 december 2014

Bekendmaking eerste themafeest

Cool of vet, goed of best, heet of koud, proud of fout, we kunnen zeggen wat we willen, maar met StuWi denken we in hokjes. Geen hokjes à la Mondriaan, nee, wij houden het gewoon lekker simpel. Bij het themafeest ‘Kakkers, Stakkers & Bouwvakkers’ heb je drie keuzes. Voeg jij je bij de babes en de snobs en de kakkers? Kom jij toch beter tot je recht onder de kerels, de mokkels en de bouwvakkers? Of voel jij je toch meer één van de zieltjes, de zotjes en de stakkers? We gaan het zien, met StuWi 2015!

Pre-party!

Noteer alvast in je agenda! Op donderdag 15 januari is de pre-party in café Bolle in Tilburg. Er zal van te voren een lekkere stuWi hap zijn voor een studentenprijsje. 

Ski-Uniek

Stichting Ski-Uniek organiseert van oktober tot en met februari skilessen op een indoor skibaan in Nederland voor mensen met een lichamelijke beperking. In maart is er de reis naar Lachtal in Oostenrijk. Wij zijn als stichting afhankelijk van vrijwilligers die willen lesgeven en assisteren op de indoor baan én in Oostenrijk.

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger? En… 

  • ben je tussen 18 en 60 jaar
  • wil je je vrijwillig inzetten om mensen met een beperking te leren skiën;
  • heb je voldoende ski-ervaring
  • heb je een goede conditie
  • kun je samenwerken
  • ben je bereid om ook bij de skilessen op een sneeuwbaan in Nederland te assisteren en wil je je verdiepen in het aangepast skiën?

Meld je dan aan als vrijwilliger bij Ski-Uniek! Na je aanmelding nodigen we je uit voor een kennismaking op de indoor baan, tijdens één van de skilessen.

Van de vrijwilligers die meegaan op reis vragen wij een kleine vergoeding. Maar daar krijg je dan ook een ONVERGETELIJKE (WERK)VAKANTIE OP SKI’S voor terug, inclusief vervoer, hotel met halfpension, liftpas, gebruik van speciale begeleiderski’s en een speciale praktijkopleiding Begeleider Aangepast Skiën. 

Op zoek naar een leuke stageplaats? Ook dat is mogelijk! Stuur ons een mail met je naam, leeftijd en ski-ervaring en wij nodigen je uit voor een kennismaking tijdens een skiles. Kijk op www.ski-uniek.nl voor meer informatie, zie ook onze facebook & twitter.

Even voorstellen: Ilja

In februari ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sport, Leisure en Management. Een student ben ik dus stiekem al niet meer, maar ik heb het heerlijke vrije en (helaas) armoedige studentenleven nog niet helemaal opgegeven! Naast mijn werk als bestuurslid voor StuWi schraap ik nog wat geld bijeen door enkele dagen in een keuken van een restaurant te staan zwoegen. Gelukkig is er naast werken nog genoeg vrije tijd over die ik, naast het gezelschap houden van mijn grote vrienden  bank en laptop, graag besteed aan het afspreken met vrienden en het afgaan van gave feesten en festivals.

De afgelopen twee jaar ben ik als deelnemer met StudentenWintersport mee geweest en heb ik twee supertoffe weken gehad! Vanaf dat ik een klein prulletje was gleed ik al elk jaar op mijn ski’s achter het kinderklasje aan en rond mijn 14e ben ik begonnen met snowboarden. Ik ben een echte wintersportfan en de combinatie van mijn twee grote hobby’s (overdag boarden en ‘s avonds lekker feesten) bevalt me al helemaal goed!

Ik heb er superveel zin in om StuWi een week te maken die je niet snel zult vergeten!

Tot op de piste!

I Love StuWi
StuWi 2015 NewsFlash #2

Pagina's