STUWI 2017

StuWi logo 2017

 

In 2017 is het de 16e editie van StudentenWintersport! Daarom zullen we terugkeren naar de beste, de meest-geschikte, locatie voor Studentenwintersport: Risoul! Van vrijdag 10 t/m zondag 19 maart 2017 vertrekken we richting het dorp Risoul (Frankrijk) met 185 km aan uitdagende pistes! Risoul is een mooi dorp waar wintersport, feest, activiteiten en accomodatie op één plek bij elkaar komen. Ideaal voor zowel de après-skiër, als voor de fanatieke wintersporter die nog nét die laatste lift naar boven pakt!

Risoul ligt in de Cottische Alpen, 12 kilometer boven het oude Risoul Village en werd in 1970 gesticht. Het skigebied La Forêt Blanche (waartoe Risoul en Vars behoren) heeft met zijn 185 km aan pistes voldoende voor de beginner als voor de gemiddelde skiër, en een flink aantal mooie zwarte pistes voor de avonturier.

Risoul deelt het skigebied ‘La Forêt Blanche’ sinds een aantal jaar met het dorp Vars. Het gebied geniet grote bekendheid sinds er door de Amerikaan Jeff Hamilton in 1995 tijdens de 'Ski de Vitesse'-wedstrijden een recordsnelheid van 241 km per uur behaald werd. Een leuk weetje: het skigebied La Forêt Blanche (‘het witte bos’) wordt zo genoemd vanwege de bebossing rondom de pistes. Het gebied staat tevens bekend om de grote hoeveelheid freeride pistes die deels tussen deze bossen verscholen liggen. Ideaal dus voor degenen die eens off-piste willen skiën of boarden!

Risoul is samen met het buurdorp Vars zeker de gezelligste plaats! Het dorp bevindt zich op 1850 meter hoogte en de appartementen bevinden zich aan de voet van de pistes, net zoals la Grotte du Yeti en de liften, waardoor je gemakkelijke toegang hebt tot de pistes. Het dorp zelf ligt iets lager, maar is ook op loopafstand van de appartementen. De houten chalets liggen in één lijn naast elkaar, waardoor je een mooi zicht hebt op de piste of op de bergenmassa in de verte. Dit alles maakt Risoul tot een mooi compact dorp waar het StuWi-gevoel perfect naar voren komt.

Vanaf slechts €345,- kun jij met honderden andere studenten uit heel Nederland afreizen naar Risoul om daar de week van je leven te beleven! Nieuwsgierig? Bekijk het pakket om te zien wat er allemaal bij de reis is inbegrepen, of bekijk de after movie van vorig jaar om alvast in de StuWi stemming te komen.