Clinics

Clinics2018-12-14T23:09:41+00:00

Project Description

Clinics door Ripstar

Ook dit jaar organiseert Ripstar weer vette clinics om aan je wintersport skills te werken. Uiteraard staat plezier hierbij centraal. Onder begeleiding van de professionele Ripstar crew kun jij werken aan onderstaande vaardigheden.
De clinics zijn in principe bedoeld voor mensen die al kunnen skiën of snowboarden. Desalniettemin wordt er bij de clinics onderscheid gemaakt tussen mensen die voor het eerst een clinic uitproberen en nog geen ervaring hebben met het thema van de clinic, en mensen die wel ervaring hebben met het thema van de clinic. De groepen zullen dus worden ingedeeld in twee niveaus.

Deelname is vanaf €15,- per clinic en een clinic zal ongeveer 2 uur duren. De clinic zal plaatsvinden in de ochtend of in de middag.
Uitzonderingen hierop zijn de Off-piste Experience en de Bootcamp clinics. Deze zullen een hele dag in beslag nemen, en dus ook iets meer kosten.
Iedereen die zich vooraf aanmeldt voor een clinic bij Ripstar, ontvangt ook nog een goodie!

Let op: Bij deelname aan een clinic is het dragen van een helm verplicht.
Indien je zelf niet over een helm beschikt, kun je deze huren.

Piste freestyle

Heb jij al een goede basistechniek en wil je wat anders dan alleen bochten maken? Speciaal voor skiërs en snowboarders die willen kennismaken met freestyle organiseert Ripstar deze clinic! Dit betekent echt niet dat je direct salto’s en 720’s hoeft te maken. Veel basisbewegingen als rotaties en presses moet je eerst op de piste leren. Tijdens deze clinics krijg je een berg van tips en tricks mee om eindeloos te spelen, uit te proberen en te combineren. Ook ervaren snowboarders doen dit constant en het helpt om uiteindelijk in dat park te kunnen rocken!

Park freestyle

Ben je klaar voor het echte werk? Heb jij al wat ervaring met freestylen en wil jij beginnen in het park? Skiërs en snowboarders starten bovenaan het park en beginnen hier met schansen springen en funboxen sliden. De Ripstarcrew is zelf ook regelmatig in het park te vinden en kunnen daardoor goed uitleggen wat je moet doen om je eerste 180 of 360 te springen, of bijvoorbeeld hoe je een box of rail moet aanrijden. Hier is iedereen op zijn eigen niveau aan het rijden, maar de instructeur zal iedereen motiveren en pushen om net even wat meer te proberen!

Techniek training

Klapperende jassen, tranende ogen en perfect gesneden bochten, dat is wat de techniektraining inhoudt. Jouw goede skills op de piste zullen tot in de puntjes geperfectioneerd worden en er zal hard gereden worden! Carven met de juiste techniek; korte en lange bochten zullen centraal staan in deze clinic.

Avalanche Awareness theorie (gratis)

Een dik pak verse sneeuw, vroeg op staan, de eerste lijnen willen zetten. Pak je rugzak en haast je voor die eerste lift! Wat is er mooier…
Maar naast het feit dat dit mooi is, zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat freeriden. Buiten de piste liggen de gevaren constant op de loer. Lawines en afgronden zijn twee van deze gevaren. Tijdens deze theorie-clinic word je bewust gemaakt van deze gevaren en wordt er uitgelegd hoe je deze kan beperken. In de poedersneeuw skiën of snowboarden is één van de mooiste dingen die je je kunt voorstellen, en met de juiste kennis en ervaring kun je de risico’s aanzienlijk verkleinen!

Avalanche Awareness praktijk

Deze clinic is gekoppeld aan de theorie-clinic Avalanche Awareness. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om de zaken uit de theorie-clinic in de praktijk te brengen. Je leert omgaan met een lawine pieper, schep en sonde. Er zal niet off-piste gereden worden, maar er wordt een locatie gezocht waar piepers begraven kunnen worden om deze vervolgens op te sporen. Onontbeerlijke kennis die je nodig hebt alvorens echt off-piste te gaan!

Off-piste Experience

Poedersneeuw in je gezicht, je eigen lijnen zetten en vooral met een grote lach op je gezicht naar beneden komen. Tijdens de Off-piste Experience draait het om het vinden van andere wegen naar beneden dan de pistes. Dit betekent grote open poedervelden doorkruisen en wat sneller tussen de bomen manoeuvreren. Dit is niet volledig risicovrij, daarom word je eerst goed voorbereid tijdens de theorie- en praktijk Avalanche Awareness clinics. Deze zorgen voor een goede basiskennis. Tijdens de trip zelf ga je met een complete off-piste set en met een lokale professionele gids ver buiten de aangegeven pistes om poeder te happen!

Kosten: € 90,- (incl. Avalanche Awareness theorie en praktijk). De Avalanche Awareness theorie en praktijk zijn verplicht en inclusief in deze prijs. Je hoeft ze dus niet los te boeken! Om mee te kunnen doen aan deze clinic moet je goed en stabiel van zwarte pistes afkomen en wat ervaring in de poeder hebben! Deelname mag geweigerd worden in verband met de veiligheid. Uiteraard krijg je dan je geld terug. Deze clinic kan alleen doorgaan bij een minimum van 6 deelnemers. Schrijf je dus snel in, want deze clinic wil je niet missen!

Slalom

Wil jij een zo snel mogelijke tijd neerzetten en je tegenstanders ver achter je laten? De slalom is een van de spannendste wintersportonderdelen, omdat jouw snelle tijd door de allerlaatste deelnemer nog verslagen kan worden! Om jezelf hier op voor te bereiden krijg je tijdens deze clinic de juiste technieken geleerd en kun je samen met je Ripstar instructeur oefenen op bijvoorbeeld snelheid, insnijden en lijnkeuze. In deze clinic til je je eigen skills tot een hoger niveau!

Bootcamp

Wil je een hele dag volle bak trainen om je ski- of snowboardskills te verbeteren? Dat kan alleen voor gevorderden riders (minimaal 3 weken ervaring). Bootcamp is het voor Ripstar geschreven trainingsprogramma tijdens de StudentenWintersport. Dit programma bestaat onder andere uit een warming-up, techniektraining, freestyle-training en een uitgebreide analyse. Door middel van tal van oefeningen qua houding en beweging verbeteren we je flow. Daarna kun je er gedurende de wintersportweek verder zelf mee aan de slag. Na een sessie van een hele dag (10-12 uur & 13-15 uur) voel je echt verschil! Onder leiding van een ervaren Nederlandse ski- of snowboard trainer wordt de bootcampsessie in een klein groepje (max. 8 personen) gegeven. De sessies zijn voor iedereen toegankelijk, want de trainer zal de trainingen indelen op niveau en interesse: freestyles of techniek.

Omdat deze clinic een hele dag duurt, zijn de kosten €30,-.

Media

Al meer dan 10.000 studenten gingen je voor!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws en de inschrijfweek!