Het o zo mooie Italië was in 2018 aan de beurt, het olympische dorpje Bardonecchia om precies te zijn. Tijdens de Olympische spelen van 2006 dachten de inwoners van Bardonecchia dat nooit meer een groter en gekker evenement ging plaats vinden dan de Olympische spelen, totdat wij met al onze deelnemers aankwamen voor StuWi 2018.. Uit betrouwbare bronnen hebben wij vernomen dat de laatste confetti restanten nog steeds her er der liggen.

Voor de 17eeditie van Studenten Wintersport zijn wij met honderden studenten afgereisd naar het westen van Italië, waar we vervolgens een hele week verbleven. Buiten de talloze feesten om zijn wij in drie verschillende skigebieden geweest: Bardonecchia, Sauze en Montgenèvre (Frankrijk). Deze drie prachtige gebieden samen bieden een totaal van 500km aan piste plezier!

Elk jaar krijgen wij weer meerdere malen de vraag over ski- en snowboardlessen. Ook in 2018 jaar waren wij weer erg blij met Ripstar die zowel materiaalverhuur als de lessen zelf deed. Ook is Ripstar zo lief geweest om meerdere grote prijzen te sponsoren (surf/ski vakanties en nog veel meer gave dingen). Deze prijzen kon je winnen door mee te doen aan een van de vele NSK-onderdelen: Speedcontest, Slopestyle, Slalom etcetera. En wat doe je wanneer je een prijs wint? Vieren natuurlijk! Elke dag was het vanaf 15:00 feest tot diep in de nacht (exclusief afterparty’s).

Twee elementen die al jaren lang onderdeel zijn van StuWi zijn de Biercantus en de wokslee-race. Zo vond de biercantus in 2018 jaar plaats op de berg, dus ja hoor: alle deelnemers in de pistenbully’s mee de berg op! Flink wat liters bier en een schorre stem later gingen we weer terug naar het dal om vervolgens (je raadt het niet) door te feesten! Het andere legendarische onderdeel van StuWi is de wokslee-race. Go-Tan heeft een aantal jaar geleden een groot aantal sleeën in de vorm van een wok pan gesponsord. Met deze race vielen uiteraard ook allerlei gave prijzen te winnen die ook allemaal gesponsord werden door Go-Tan!

Naast al onze sponsoren, willen wij graag al onze organisatie leden (en alle andere mensen die hebben geholpen voor/tijdens StuWi) bedanken voor jullie inzet afgelopen jaar. Zonder jullie kan dit natuurlijk allemaal niet gerealiseerd worden. Lijkt het jou nou gaaf om na de zomer een aantal maanden bezig te zijn met het voorbereiden/organiseren van StuWi 2019? Mail dan snel naar vacature@stuwi.nl en wie weet ben jij (mede) het gezicht van StuWi 2019!