“Ik kan niet skiën”, “Bier drinken kun je ook in Nederland” en “Wintersport is veel te duur”. Het zijn allemaal smoesjes van mensen die nog nooit op wintersport zijn geweest of er geen affiniteit mee hebben. De organisatie van StudentenWintersport krijgt deze excuses maar al te vaak te horen, maar hoe haal je zo iemand nou over? In deze blog geven wij vijf tips hoe jij je vrienden overhaalt om mee op wintersport te gaan!

#1. Op budget-tour? Geen probleem!

Wintersport is over het algemeen erg duur. Je moet namelijk eerst zelf ±1000 kilometer rijden, een appartement/verblijfplaats regelen en natuurlijk een skipas! Naast het feit dat dit allemaal best veel geregel is, kun je nergens korting afdwingen omdat je maar met een klein groepje bent. StuWi gaat met honderden studenten naar een gebied waarvoor de skipassen, appartementen en de bussen ruim van tevoren zijn gereserveerd. Daarnaast is StuWi een non-profit organisatie waardoor wij de allerbeste prijs-kwaliteitverhouding kunnen bieden. Voor maar €439,- kun je dit jaar mee met StuWi (deze prijs is inclusief een luxe busreis, 6-daagse skipas en verblijf op basis van logies).

#2. Geen wintersport ervaring? Alles valt te leren!

“Ik kan niet skiën” en “Ik heb geen ski’s”, beide argumenten gebruikt de niet-wintersporter maar al te graag. Niemand wordt met ski’s aan geboren, iedereen heeft dit dus gewoon moeten leren! Tijdens StuWi worden er zowel ski- als snowboard lessen gegeven door gecertificeerde leraren en is er ook de mogelijkheid om skimateriaal te huren. Dit is dus dé kans om laagdrempelig kennis te maken met wintersport. Daarnaast gaan er honderden ervaren wintersporters mee die zeker niet te beroerd zijn om wat tips en advies te geven! P.S. Après-skiën is ook skiën..

#3. “Waarom geld betalen om ergens anders te kunnen feesten?”

Voor de sommige studenten is dit niet bepaald logisch en wij begrijpen ook waar dat idee vandaan komt. Als je nog nooit met StuWi (of überhaupt met wintersport) bent mee geweest, is dit soms lastig om aan iemand uit te leggen. Hier toch even een opsomming van punten waarom feesten tijdens StuWi leuker is dan feesten in eigen land:

  1. Niks is lekkerder dan een biertje (of twee) na het skiën/snowboarden.
  2. Tijdens StuWi is er elke dag après-ski vanaf 16:00 en feest tot diep in de nacht, terwijl je in Nederland moet wachten totdat alle cafés een keer open gaan.
  3. Je bier blijft altijd lekker koud.
  4. Door de berglucht heb je (bijna) geen last van een kater.
  5. De après-ski is op rol-afstand van de appartementen, ideaal dus als je niet meer in staat bent om te functioneren.

#4. “Niemand van mijn vrienden gaat op wintersport.”

Je bent echt super enthousiast geworden na het lezen van dit artikel en het lijkt je super gaaf om met StuWi mee te gaan. Alleen dan het volgende ‘probleem’: je vrienden vinden (ondanks dat je ze d.m.v. dit artikel hebt proberen over te halen) wintersport niks. Wat doe je dan? Wintersporten in je eentje is natuurlijk geen bal aan. Elk jaar gaan er met StuWi erg veel individuele studenten mee, deze delen wij allemaal bij elkaar op de kamers in om deze personen toch een super gave week te kunnen bieden!

#5. “Ik heb dan gewoon school.”

Ja, StuWi valt in principe in een reguliere lesweek. Echter is dit voor het grootste deel van de studenten de tweede week van het nieuwe semester. Aan het begin van een nieuw semester kunnen studenten over het algemeen wat makkelijker lessen/colleges missen. Wij proberen de week altijd zo goed mogelijk te plannen zodat het weinig tot geen invloed heeft op je studieresultaten. Zoals onze deelnemers altijd graag zeggen: “Een tentamen kun je over doen, een feestje niet”. Dit jaar vindt StuWi van 29 januari t/m 7 februari plaats, tot dan!