“2 woorden, 9 letters: DUURT LANG!”, op dit gezegde werden in de Daily Snowtime maarliefst 50 variaties bedacht, waaronder ‘meter bier’, ‘gave StuWi’ en ‘vette shit!’.

Op 23 januari 2010 stormden we met 750 Nederlanders voor de derde keer het studentikoze Risoul binnen. Hiermee veranderde het al snel in een Nederlands dorp, en dat zouden ze weten ook! Een groot gedeelte van de École du Ski Français werd door StuWi gereserveerd om nieuwelingen bekend te maken met de geniale latten. Ripstar op haar beurt maakte het gebied onveilig met alle boarders-in-wording en honderden studenten zetten hun clinicdocenten aan het werk. Tegen de middag ontwaakte de rest van de StuWi-gangers om direct de sneeuw in te duiken of eerst nog een aantal panini’s naar binnen te werken op het Yeti-terras. Na het eerste themafeest, ‘Proud 2B Faut’, stond de stampvolle Yeti al snel bekend als ‘de Zweti’ en dronken we die avond met z’n allen 720 liter bier! Tijdens de overvolle Biercantus werd maarliefst 550 liter bier gedronken in 2 uur! Er werden verschillende kneuzen gesignaleerd tijdens het kneuzenuurtje op het zonnige terras. Het werd op de vierde dag omgetoverd in een heuse datingshow. Naast de klassieke Snowballwars, Glij ‘m erin en de overvolle Biercantus werd er in samenwerking met Ripstar een StuWi-experience georganiseerd waarin alle gevorderde wintersporters de kans van hun leven kregen om zich, onder begeleiding van een Franse gids, buitensporig te gedragen. Na een laatste lawinepieper-instructie vonden de deelnemers al snel ‘untracked powder’ tussen de bomen. Een geweldige ervaring!

Het broertje van NSskiK, het ONSsnowK werd geïntroduceerd: een onofficieel kampioenschap voor snowboarders. Het NSskiK is al jaren een racende activiteit voor beginner tot pro, die steeds groter wordt en zeker niet gemist mag worden! Dit jaar trok het vele toeschouwers en maarliefst 45 deelnemers. De woensdagavond was de Grote Avond van StuWi 2010. Met haar Big Air NSskiK-finale, Big Airshow en de buitenaprès-ski zette deze avond het hele dorp op z’n kop, inclusief de Yeti, Franse gasten en geïnteresseerde dorpelingen. Voor wie die Big Air ook graag eens wilde bestijgen, werd er op donderdag een Big AirBAG neergelegd. Een groot succes, er werd van 11:00 tot 19:00 uur gesprongen. Dankzij de filmregistratie van Campus in Beeld Nijmegen hebben we al deze prachtige dingen kunnen vastleggen.

Veel dank aan de organisatie en al onze partners en sponsors.