In 2011 is het de 10e editie van Studentenwintersport. Daarom zullen we terugkeren naar het beste, de meest-geschikte, locatie voor Studentenwintersport: Risoul! Op vrijdagmiddag 28 januari 2011 zullen we vertrekken richting het dorp Risoul (Frankrijk) met 185 km aan uitdagende pistes! Risoul is een mooi dorp waar wintersport, feest, activiteiten en accomodatie op één plek bij elkaar komen. Ideaal voor zowel de après-skiër, als voor de fanatieke wintersporter die nog nét die laatste lift naar boven pakt!

Risoul ligt in de Cottische Alpen, 12 kilometer boven het oude Risoul Village en werd in 1970 gesticht. Het skigebied La Foret Blanche (waartoe Risoul en Vars behoren) heeft met zijn 185 km aan pistes voldoende de beginner als voor de gemiddelde skiër en een flink aantal mooie zwarte pistes voor de avonturier.

Risoul deelt het skigebied ‘La Forêt Blanche’ sinds een aantal jaar met het dorp Vars. Het gebied geniet grote bekendheid sinds er door de Amerikaan Jeff Hamilton in 1995 tijdens de ‘Ski de Vitesse’-wedstrijden een recordsnelheid van 241 km per uur behaald werd. Een leuk weetje is dat het skigebied La Foret Blanche ‘het witte bos’ genoemd wordt vanwege de bebossing rondom de 180 km aan pistes. Ideaal dus voor degenen die eens off-piste willen skiën of boarden!

Risoul is samen met het buurdorp Vars zeker de gezelligste plaats! Het dorp bevindt zich op 1850 meter hoogte en heeft 180 kilometer aan pistes. De appartementen bevinden zich aan de voet van de pistes, net zoals la Grotte du Yeti en de liften, waardoor je gemakkelijke toegang hebt tot de pistes. Het dorp zelf ligt iets lager, maar is ook op loopafstand van de appartementen. De houten chalets liggen in één lijn naast elkaar, waardoor je een mooi zicht hebt op de piste of op de bergenmassa in de verte. Dit alles maakt Risoul tot een mooi compact dorp waar het StuWi-gevoel perfect naar voren komt.