In 2016 was het de 15e editie van StudentenWintersport! Een respectabel lustrum. Daarom zijn we teruggekeerd naar de beste, de meest-geschikte, locatie voor Studentenwintersport: Risoul! Van vrijdag 4 t/m zondag 13 maart 2016 vertrokken we richting het dorp Risoul (Frankrijk) met 185 km aan uitdagende pistes! Risoul is een mooi dorp waar wintersport, feest, activiteiten en accomodatie op één plek bij elkaar komen. Ideaal voor zowel de après-skiër, als voor de fanatieke wintersporter die nog nét die laatste lift naar boven pakt!

Risoul ligt in de Cottische Alpen, 12 kilometer boven het oude Risoul Village en werd in 1970 gesticht. Het skigebied La Forêt Blanche (waartoe Risoul en Vars behoren) heeft met zijn 185 km aan pistes voldoende voor de beginner als voor de gemiddelde skiër, en een flink aantal mooie zwarte pistes voor de avonturier.

Risoul deelt het skigebied ‘La Forêt Blanche’ sinds een aantal jaar met het dorp Vars. Het gebied geniet grote bekendheid sinds er door de Amerikaan Jeff Hamilton in 1995 tijdens de ‘Ski de Vitesse’-wedstrijden een recordsnelheid van 241 km per uur behaald werd. Een leuk weetje: het skigebied La Forêt Blanche (‘het witte bos’) wordt zo genoemd vanwege de bebossing rondom de pistes. Het gebied staat tevens bekend om de grote hoeveelheid freeride pistes die deels tussen deze bossen verscholen liggen. Ideaal dus voor degenen die eens off-piste willen skiën of boarden!

Risoul is samen met het buurdorp Vars zeker de gezelligste plaats! Het dorp bevindt zich op 1850 meter hoogte en de appartementen bevinden zich aan de voet van de pistes, net zoals la Grotte du Yeti en de liften, waardoor je gemakkelijke toegang hebt tot de pistes. Het dorp zelf ligt iets lager, maar is ook op loopafstand van de appartementen. De houten chalets liggen in één lijn naast elkaar, waardoor je een mooi zicht hebt op de piste of op de bergenmassa in de verte. Dit alles maakt Risoul tot een mooi compact dorp waar het StuWi-gevoel perfect naar voren komt.

De weergoden waren ons dit jaar zeer gunstig gestemt. Nadat de bussen wat te kampen hadden met overlast veroorzaakt door de grote hoeveelheid verse sneeuw die er vrijdag nacht gevallen was, kon iedereen zaterdag meteen genieten van een verse berg poedersneeuw. De rest van de week hebben we alleen maar een strak blauwe hemel met veel zon gezien. Beter kun je je niet wensen! Het was een top week boordevol activiteiten, apres-ski, feesten en zeer geslaagde wedstrijden. Daarnaast hadden we een primeur met ons wokslee tournooi gesponsord door Go-Tan. De sfeer zat er goed in en iedereen heeft goed kunnen ont-stressen in de frisse berglucht van de Franse Alpen.

Namens de organisatie van StuWi 2016 willen we alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage aan het enige echte StuWi-gevoel! Zonder jullie geen StuWi. Hopelijk tot de volgende editie!