Op 23 Januari 2009 was het dan eindelijk zo ver: studentenwintersport 2009 ging van start. De sneeuw was de gehele week door één meter vers gevallen sneeuw van superkwaliteit.

Met 24 snowballwars teams, 48 Glij ‘m erin koppels, 280 cantusdeelnemers, 32 bierestafetteteams waren de activiteiten groter dan ooit! Het absolute hoogtepunt dit jaar was de biercantus, waarbij plaats was voor bijna 300 personen. De (uit StuWi-pullen) drinkende en feestende studenten in een sfeervolle feestzaal zorgden voor veel verbaasde Fransozen die een kijkje kwamen nemen.

Dagelijks ging de après ski van start, op hits als “Als we gaan” en de “Jodeljump” werd er dagelijks volop op losgefeest. In een uitpuilende le Before & l’After waren de hawaiikransen, groene bandjes en lederhoses in overvloed aanwezig tijdens themafeesten. Het NSskiK was dit jaar groter dan ooit!! Met als topper de “Integrand Fastforward grote slalom” met ruim 50 deelnemers!!

Dit jaar waren er ruim 300 studenten die lessen hebben gevolgd, al dan niet gegeven door de helden van Ripstar. Begon men nog als totale kluns, nu gaat men als de gesmeerde bliksem de verschillende pistes af op board of ski’s! Verder heeft Ripstar ook weer tientallen clinics gegeven voor de gevorderden onder ons. Deze zaten dit jaar zo goed als allemaal vol, wat betekent dat honderden studenten zich skills als carving, avalanche awareness en materiaalkunde hebben toegeëigend.

Helaas zijn er ook dit jaar weer een aantal ongelukken te melden. Uiteindelijk hebben 3 mensen de gipsvlucht moeten pakken. Sterkte met revalideren en met StuWi 2010 weer mee!

Commissieleden, bedankt voor alle inzet om dit alles mogelijk te maken. Deelnemers, bedankt voor alle gezelligheid en het enthousiasme waarmee dit evenement tot een feest is gemaakt!